Een hele normale beroepskeuzetest

Welk beroep past bij jou? Doe de test!

Vraag 1.

Waar ga jij deze zomer op vakantie?

A) Op avontuur. Ik boek een ticket, plan niks en trek de natuur in. Heerlijk, die vrijheid!
B) Ik ga niet op vakantie, ik doe liever dagjes. Een keertje naar Ponypark Slagharen met de kids, misschien een weekendje Doesburg. Als het regent blijf ik op de bank Netflixen.
C) Ik ga cruisen in de Caribbean en daarna nog een midweekje Ibiza.

Vraag 2.

Beleg jij je spaargeld?

A) Als ik het zou hebben! Ik maak alles meteen op, wat heb je aan geld dat op de bank staat? Nu is de tijd om te genieten.
B) Ik zet iedere maand 300 euro opzij, maar beleggen? Ik kijk wel uit! Ik ga mijn zuurverdiende centen niet aan een of andere gladjakker van de bank geven die het vervolgens gaat vergokken.
C) Volgens mij heb ik wel in een paar fondsjes geïnvesteerd ofzo, ik zou het mijn accountant eens moeten vragen.

Vraag 3.

Je moeder overlijdt en jij regelt het afscheid. Hoe komt de plechtigheid eruit te zien?

A) Ik en dingen regelen, dat gaat niet goed samen. Ik boek denk ik ergens een zaaltje in een crematorium. Dan kijken we daar wel even wie er passende muziek op z’n telefoon heeft staan.
B) Gelukkig heb ik al aan mijn moeder gevraagd hoe ze wil dat die dag eruit komt te zien. Het wordt simpel. Ze wil dat pianoliedje uit Amélie horen en na de crematie koffie met cake.
C) Ze wordt in besloten kring gecremeerd en daarna vliegen we naar Oostenrijk om haar as uit de skilift te gooien in Lech, waar ik haar ieder jaar drie weken mee naartoe nam.

Vraag 4.

Je hebt een nieuwe buurman, hij is net uit de gevangenis waar hij zat wegens een reeks verkrachtingen. Ter kennismaking wil hij samen met jou gaan parachutespringen. Wat doe je?

A) Leuk, maar ‘s avonds kan ik niet.
B) Nee, en ik laat meteen wat extra sloten op de deuren zetten.
C) Wat schuift het?

Resultaat

Vooral A

Jij bent een echte straathoer. Je bent het liefst in de buitenlucht, zelfs al vriest je string van je knokige kont af op een tochtig industrieterrein. Je neemt risico’s, houdt van avontuur en weet daarom nooit met wie en in welke goot de dag eindigt. Maar hoe ver je ook heen bent van de heroïne, je weet altijd de ballen van een lastige klant te raken met je knie.

Vooral B

Jij bent een typische raamhoer. Je houdt van een regelmatig leven: vaste werktijden, een vaste werkplek en een vaste dagelijkse uitbrander van je pooier. Overdag ben je druk met de kids of met je kat en ‘s avonds kun je lekker je bankrekening volneuken. Aan jouw lijf geen polonaise, zekerheid is het toverwoord.

Vooral C

Jij bent een geboren high-end callgirl. Je wordt door de rijkste zakenlui van het land uitgenodigd voor een chic diner, om vervolgens gevoelloos volgepompt te worden in een duur hotel. En je krijgt er nog een smak geld voor ook, val jij even lekker met je neus in de boter! Geen wonder dat je nooit naar prijskaartjes kijkt. Geniet van de luxe, je hebt het eerlijk bij elkaar gepijpt.