Bejaarden geven geen fuck en dat maakt ze de leukste mensen op aarde

Sta jij er weleens bij stil hoe leuk oude mensen zijn? Het zijn stuk voor stuk allemaal toppers. Ik ben er sinds kort pas achter waarom ik ze zo mag. Ik waardeer en benijd de manier waarop ze in het leven staan. Bejaarden geven geen fuck om wat jij of wie dan ook van ze denkt. Het kan ze aan hun knokige reet roesten dat jij je ergert aan de dingen die ze doen. Bejaarden weten dat ze er in principe alleen voor staan in het leven en dat ze van anderen helemaal niks meer hoeven te verwachten. Bejaarden zijn empowered.

{<1>}

Minder fucks dan normaal
Kijk maar eens hoe ze door het openbare leven heen jakkeren, ze geven geen fuck. Ja, ze hebben de hele dag niks te doen. En ja, ze zijn al op sinds half 5 vannacht. En ja, in principe zouden ze op elk ander moment van de dag boodschappen kunnen doen. Maar de bejaarde heeft schijt. De bejaarde gaat op z’n dooie gemak naar de supermarkt wanneer juist jij met je gestresste kantoorlijf nog even snel een AH Stoommaaltijd moet scoren. En de bejaarde weigert aan de kant te gaan.

Weinig fucks
Net als dat de bejaarde weigert oogcontact met je te maken als jij mompelt dat ‘de rij hierachter begint, hoor’. Oudjes geven geen fuck om jou of het concept ‘netjes in de rij aansluiten’. Deze senior liep rustig een richting op, zag een kassa en zocht het dichtstbijzijnde lege plekje in de buurt van de kassa om vervolgens zo snel mogelijk z’n boodschappen af te rekenen. Fuck beleefdheden. En reken maar dat je een dodelijke staarsessie met een willekeurige bejaarde verliest als je niet opstaat in het ov. Bejaarden en staar gaan way back. Ze houden veel vocht vast in hun benen en willen graag rustig even zitten.

{<2>}

Weinig tot geen fucks
Zitten is namelijk iets wat bejaarden graag doen. Jij denkt vast ook nog steeds dat alle bejaarden eenzame stakkers zijn die hoopvol vanachter de geraniums turen om te kijken of een van hun rottige kleinkinderen weer eens langskomt met een matig rapport. Dacht het niet, pik. Deze mensen genieten met volle teugen van het onbeperkt zitten in hun eigen huis. Oude mensen hoeven geen fuck te doen. Ze zijn de koning van hun eigen tijd en ze schromen niet om dat te laten zien. Het kan ze echt niet schelen dat jij eens in het kwartaal een zondagmiddag opoffert voor een kop thee en een zompig biscuitje. Ze hadden die middag net zo goed op een recreatieve gokmiddag in een evenementenhal kunnen zitten. Of op de bank, met de radio aan.

{<3>}

Geen fuck te bekennen
Bejaarden zijn, net als veel gehandicapten, gewend om hun eigen boontjes te doppen (letterlijk en figuurlijk, wie the fuck dopt er nog bonen?). Ze worden tenslotte door veel mensen gezien als zwak. En dat gaat op den duur vervelen. Hierdoor kunnen ze soms misschien ietwat agressief overkomen. Bijvoorbeeld als ze zich uitspreken over de luide Marokkaanse scooterjeugd in hun ooit rustige volksbuurt of de ooit afgeschafte dienstplicht. Maar het is belangrijk om altijd in het achterhoofd te houden dat bejaarden extreem intelligente wezens zijn met veel decennia aan levenservaring en kennis op zak. Kijk maar naar Tywin Lannister, hij was ook een bejaarde. Hij besloot het hoertje van z’n zoon te neuken toen deze brutaal tegen hem deed. Toon dus altijd respect voor ouderen. De vrucht der ervaring rijpt niet aan jonge takken. En zo’n tak kan hard aankomen op je slaap.