Dit is hoe millennials zich later gaan gedragen als bejaarden

Beeld: Hanna Whittle en Marijtje Berghuis

Als je op visite gaat bij je oma in het bejaardenhuis blijft de geur van oud veenlijk nog enkele weken circuleren in je Air Maxjes. Weinig kans dat de millennials van nu zich in 2070 nog bezighouden met klaverjassen of de wens ooit het handje van Gordon te mogen schudden. Dit is hoe wij ons straks als bejaarden gedragen:

'In onze tijd trokken we ons nog gewoon af op mensen'
De vieze sigaren of het slaapmutsje jenever van opa Leo zullen binnenkort verleden tijd zijn. Opa Blake-Junior zit zich namelijk rustig met een healthy e-smoker en ultrafrisse GinTo af te trekken op 3D jeugdfoto's van de inmiddels overleden Katja Schuurman. Wel smerig dat de jeugd van tegenwoordig niks meer moet hebben van mensenvlees en alleen geil wordt van binaire getallencombinaties.

'In onze tijd zong Famke Louise nog gewoon over auto's'
De tijd dat die preutse palingsound-rommel uit de grammofoonplaten van opa en oma rinkelde is gelukkig passé. Op fissa's van bejaarde millennials zullen golden oldies als 'F*cking vet' en 'Vroom' zorgen voor een gevaarlijk hoge hartslag. Lekker schuren en shaken dus met die gebroken kunstheupen!

'In onze tijd had je nog gewoon een internet'
Bingo voor ons? No way! Knal de vibranium tablets maar aan, want het vaste dinsdagmiddagprogramma zal een crazy LAN-party zijn. Godver, dat moet natuurlijk via 'internet', een woord dat alleen 'begin 21ste eeuw deskundige' Jacob nog kent. De meeste jongeren houden zich nu liever bezig met DNA-roulette, Mars-expedities en Sexdollagram.

'In onze tijd dropten we nog gewoon slang'
Altijd vervelend als je niet mag tutoyeren bij je opa en oma. Gelukkig zullen de tata's van nu later in casual slang blijven spitten. 'Wejoh check die gap op links gerro's pullen dan'. Misschien dragen we rond die tijd zelfs een scheef petje op ons hoofd en pompen we futuristische rap door onze telefoonspeakers? Coolste bejaarden in de geschiedenis van bejaarden, leggo!

VIND JE OOK LEUK:
De 11 grofste leugens die we elkaar vertellen op social media