Drie manieren om een familielid ongemerkt van de beademing af te halen

Iedereen herkent deze situatie wel: een wat ouder familielid is niet meer bij kennis en wordt kunstmatig in leven gehouden. Niemand heeft zin om twee keer per week op ziekenbezoek te gaan bij dit kasplantje en het gaat lang duren totdat alle papieren rond zijn voor een officiële euthanasie, vooral als de feestdagen er nog tussendoor komen. Jij en de rest van de familie kibbelen over wat de beste manier is om ongemerkt van de lastpak af te komen. Hier drie opties.

1. De stekker eruit
De ziekenhuiskamer van de lastige patiënt ligt vol met allerlei bedradingen. Spreek met een oom of tante die slecht ter been is af om een paar rondjes door de de kamer te lopen en er wat stekkers uit te sloffen. Of vraag een nicht die net een baby heeft even ruw langs de stopcontacten te rijden met de kinderwagen.

2. Kaneel

Gooi aan het eind van het bezoekuur een flinke snuf kaneel in het mondkapje. Dit verstopt de luchtwegen en volgens YouTube-filmpjes heeft het een verstikkend effect. Loop rustig de kamer uit en hoor nog voordat je de intensive care hebt verlaten die zeer welkome lange hoge piep die aangeeft dat er een last van je schouders is gevallen.

3. Een rondje lopen

Vraag de meest onervaren co-assistent dwingend of je even een rondje mag lopen met je comateuze familielid zodat hij ‘nog wat zon krijgt’. Zet hem in een rolstoel en koppel hem aan de mobiele beademingsmachine. Zodra je een paar honderd meter van het ziekenhuis verwijderd bent stoot je de machine per ongeluk de straat op als er een vrachtwagen voorbij rijdt. Weet jij veel hoe je dat ding recht moet houden, toch? Voordat je je familielid in de rolstoel terug hebt geduwd naar het ziekenhuis is hij al lang onderweg naar de eeuwige jachtvelden.

Succes!