Deze rockfans durven hun bandshirts niet meer aan omdat tienermeisjes ze ook dragen

Beeld: Hanna Whittle

De plaatselijke H&M hangt tegenwoordig vol met Joy Division-shirts en modebloggers doen alsof Led Zeppelin hun lievelingsromcom is. Dit komt vooral hard aan bij de échte rockfan. De liefhebber die al jaren naar platen van z'n favoriete band luistert, naar alle concerten is geweest en flink wat duiten voor exclusieve merchandise heeft neergelegd wordt nu stelselmatig vergeleken met bebeugelde tienermeisjes en simpele Instagram-babes.

We spraken een paar van deze gebroken mannen over bandshirts en het misbruik dat ze dagelijks ondergaan:

Maikel (28), IT'er:

"Ik kreeg een paniekaanval toen ik laatst naar Ik Hou Van Holland zat te kijken. Lieke van Lexmond had een Metallica-shirt aan en toen Linda er iets over vroeg zei ze dat het haar lievelingsdesigner is! Ik ben inmiddels al naar 49 Metallica-optredens geweest en heb zelfs een keer m'n neus in het zweterige kruis van James Hetfield kunnen drukken toen ik hem op de parkeerplaats van de Ahoy opwachtte. Hoe onderscheid ik mezelf nu dan van de rest?"

Geurt (41), maagd:

"Laatst liep ik in m'n Rage Against The Machine-hoodie langs een groep tienermeisjes dat voor Snackbar Het Vetpotje hing en toen zei één van die meiden 'Wow, leuke top! Primark?' tegen me. Ik heb me nog nooit zo vertieft gevoeld als die week en draag nu alleen nog maar witte overhemden, zijden pantalons en giletjes."

Remco (38), hovenier:

"Ik was laatst bij een concert van Sepultura en stond op het punt om de moshpit in te stappen. Ik zette m'n pilsener aan de kant, haalde het elastiekje uit m'n haar en maakte me klaar om een dikke gast die ik ken van Metalforum.tk een goeie beuk te geven. Maar toen werd ik opeens bij m'n heupen gegrepen, opgetild en hoorde ik een stem 'Oppassen dametje, dit is toch geen plek voor jou' tegen me zeggen. Het was de uitsmijter die dacht aan mijn Sepultura-shirt en lange, blonde lokken te zien dat ik een meid was. Ik was echt heel erg pissig! Daarna noemde hij me 'diva' en vroeg hij of ik Facebook had."

André (35), woonachtig bij moeder Anja (60):

"Laatst toen m'n moeder d'r bril niet kon vinden, zei ze opeens 'Kayleigh, lieverd kan je oma's bril even aangeven?' Kayleigh is m'n nichtje van 14. Ik was de enige in huis. Ik denk dat ze alleen de grote, gele smiley op m'n Nirvana-trui herkende."

Geen zin om in dezelfde lelijke H&M-shirts als Kevin van de snackbar te lopen? Kom lekker bij ons shoppen! Hier dus!