Waarom doen mensen niet gewoon een beetje rustig bij de bagageband?

Beeld: Hanna Whittle

De één zet parmantig haar, in een doorgezakte Birkenstock gehulde, voet als statement op de rand en de ander duwt iedereen aan de kant zodat hij, briesend als een dolle buffel met een roodverbrande kop, naar de sluis kan staren. Wie zijn deze aso's en waarom denken ze dat dit gedrag helpt? Uiteindelijk komen onze koffers allemaal tegelijkertijd naar buiten gerold en spot je diezelfde opgefokte mensen 10 minuten later in de rij bij Burger King Schiphol waar jij ook staat te wachten op je King Deal. Daar gaat je voorsprong!

Dit is waarom het belachelijk is hoe sommige toeristen zich gedragen tijdens het wachten op de bagage:

Je doet het omdat je denkt dat iemand je koffer misschien wilt stelen...
Verrassing lieverd! Niemand heeft interesse in jouw met vaginale afscheiding aangekoekte strings, morsige handdoeken, met zwembadwater doorweekte Viva's en halflege flacon Kruidvat Aftersun. Je komt net terug van 8 dagen grillen op een kiezelstrand in Marmaris en je gedraagt je alsof je een of andere doctorandus in de diamantologie bent die een zeldzame steen in d'r Wehkamp-trolley heeft vervoerd. Niemand is geinteresseerd in jouw koffer of de erbarmerlijke inhoud ervan. Zelfs niet in dat nep-Dior luchtje dat je voor anderhalve lira op de bazaar van Köyceğiz hebt gescoord.

Je doet het omdat je denkt dat je koffer, op magische wijze, als eerste uit die sluis komt rollen...
Pak een stoel en ga even rustig zitten voor je verder leest, dit kan hard aankomen. Het zit zo: Ronnie en Patrick, de twee jongens die de bagage van Transavia-vlucht HV649 uit Antalya naar de bagageband loodsen, geven geen fuck om jou. Ze kennen je niet, ze hebben SlamFM keihard aanstaan en zijn lekker aan het meezingen met die nieuwe van Calvin Harris. Daarnaast ze zijn al de hele ochtend druk aan het discussiëren over of ze Nicolette Kluijver nog zouden neuken nu ze ernstig ziek is geweest. Dus nee, in wat voor een merkwaardige bochten je je lichaam ook wringt, hoe hard je ook met je knieën tegen de rand van de bagageband geklemd staat: je koffer zal niet als eerste naar buiten komen rollen.

Je doet het omdat je ziet dat andere mensen het ook doen...
Wake up, sheeple! Doorbreek het systeem en weiger mee te doen aan dit kuddegedrag. Zet een paar stappen naar achter, zoek een plek om even comfortabel je lijf te rusten en kijk op je gemak hoeveel WhatsApp-berichten je nou eigenlijk hebt gemist tijdens je vlucht. Zodra je alle 3600 ongelezen berichten in je vriendinnengroepchat 'App zonder hoer Cynthia' hebt doorgescrold en weer hartstikke bij bent, ligt je bagage zonder twijfel op de bagageband. Lifehack!