Vijf dingen die baby's zouden zeggen tegen hun incompetente ouders

De enige manier waarop baby’s kunnen laten merken dat hun ouders er niets van bakken, is door onverstaanbare klanken te produceren. Echt lullig! Maar stel dat dit anders was.

1.

Het is weer zover. Je hebt je luier gevuld met een verse lading stront. Elke zichzelf en jou respecterende ouder zou nu meteen in actie moeten komen, maar je mama doet alsof ze niks ruikt. Zelfs je blikken van ongemak en gebrabbel leveren niks op. Wat tot voor kort frisse, babyzachte billetjes waren, is nu ondergedompeld in neongroene toxic waste. Je zegt goegoe, maar je bedoelt iets heel anders:

2.

Je moeder is er even niet en dus moet je vader je eten geven. ‘Eten’ is een groot woord: het is een smakeloze, half opgewarmde prak uit een huismerkpotje. Je ziet aan z’n smoel dat hij dit met tegenzin doet en er zo snel mogelijk van af wil zijn. Terwijl je net bezig bent met het doorslikken van de eerste lepel propt hij de tweede er alweer in. Als je niet van je afbijt, zal dit excuus voor een vader jarenlang zo doorgaan. Je zegt baba, maar je bedoelt dit:

3.

Zodra je ergens komt waar andere ouders met baby’s samenkomen om slap te ouwehoeren over het ouderschap, dumpen ze je als vanzelfsprekend bij de andere aanwezige baby’s. Je moet je maar zien te vermaken. Snappen deze volwassenen niet dat ook baby’s individuen zijn, en er misschien wel eentje tussenzit die jij walgelijk vindt? Openheid en transparantie zijn je enige uitweg. Je zegt gaga, maar dit gaat er écht in je hoofd om:

4.

Je bent haastig opgehaald van de crèche en nu zijn jullie thuis. Je hebt behoefte aan wat quality time met ze. Het zijn toch je ouders? Maar hier denken deze overspannen dertigers anders over. Ze zetten voor de duizendste keer Frozen op om je bezig te houden en verdwijnen achter hun laptop om ‘nog wat werk af te maken’. Terwijl je ouders tegelijkertijd door Parship.nl browsen, probeer jij iets verstaanbaars te brabbelen:

5.

Je kan je kont niet keren of je moeder haalt een van haar tieten tevoorschijn. Zelfs in publieke ruimtes houdt ze zich niet in. Zij weet het nog niet, maar jij hebt niks met tieten. Zo ben je nou eenmaal geboren. Tijd om de eigenaar van deze overvolle memmen ook in te lichten: