Klik hier als je het zat bent om met rotte avocado's thuis te komen

Ik ga nu de vinger op een zere plek leggen en je wijzen op iets waar we ons allemaal wel eens schuldig aan hebben gemaakt. Het beurs knijpen van avocado’s. Ik ben de beroerdste niet. Ik steek graag de hand in eigen boezem. Ik was ooit net als jullie. We zijn allemaal tot waanzin gedreven door alle rottende avocado’s die Albert Heijn ons door de strot probeert te duwen. Ik heb hierdoor in meer avocado's dan tieten geknepen in mijn hele 28-jarige leven. Niemand houdt tenslotte van bruine of steenharde guacamole. Maar de mens verandert en wordt wijzer. Zo leerde ik onlangs dat het helemaal niet nodig is om als een bezeten seksmaniak in avo’s te knijpen.

Lees dit als je vindt dat je een beter leven verdient

Dit is hoe het ook kan: neem de avocado in de hand, tast de avocado af en ga opzoek naar dat tepelvormige uitstulpinkje dat bovenaan zit. Als ik me niet vergis hangen de avocado's hiermee aan hun bomen, ergens in het oerwoud van Moldavistan of de kassen in West-Friesland. Pluk het tepeltje eraf en kijk naar de kleur eronder. Is het bruin? Haast je, op hoge poten, naar de servicebalie om een scene te maken. Of gooi die avocado terug in haar krat en zadel er iemand anders mee op. Zie je het fleurige avocadogroen vanachter het uitstulpinkje piepen? Bedank me later en begin naar huis te snelwandelen. Je hebt zojuist een perfecte avocado gevonden. Voor de rest van het groente- en fruitschap geldt: voorlopig gewoon even afblijven met je tengels, daar heb ik nog geen truukjes voor gevonden op het internet.

Dus, is je avocado al bruin onder dat tepeltje? Laat ‘m lekker liggen. Is ‘ie mooi groen? Hoppakee, meenemen. Kijk hieronder naar een handige uitleg als je net als ik aan de 'simpele' kant van het spectrum zit en belangrijke zaken graag met behulp van plaatjes uitgelegd krijgt:

Dikke hand door handmodel Carmen Felix

Foto door Sietske van de Vegte