Bij deze mensen ging het uitstrooien van de as van hun geliefden compleet mis!

Beeld: Hanna Whittle

Weet je nog die keer dat je met je hele familie de as van opa ging uitstrooien op het strand van Texel, omdat hij daar op 7 mei 1947 een keer gewandeld had? Of de as van oom Fred, die uitgestrooid werd op de Akropolis van Athene, omdat hij ooit een moussaka bij restaurant Plato in Alkmaar heeft gegeten?

Er worden zoveel verbrande stukjes mensenlichaam uitgestrooid op een geromantiseerde plek die helemaal niks voor deze dode personen betekenden. In de volgende gevallen ging dat faliekant mis:

1) Marieke - ⚰️ 25 jaar

Marieke was professioneel turnster. Bij haar laatste toernooi dacht ze een dubbele flikflak met afsluitende schroef te maken op de mat, maar kwam ze per ongeluk met één been hoog in de ringen terecht. Ze heeft daar meer dan een maand gehangen tot het iemand opviel dat de zaal naar dood vlees rook. Beste vriend Yuri heeft de as van Marieke meegenomen naar het EK turnen in Bangladesh om haar daar uit te strooien. Eén van de onderbetaalde Bengalen zag de as van Marieke echter aan voor talkpoeder. De as van Marieke is het hele toernooi als antislipmiddel voor de handen van de turners gebruikt.

2) Pieter - ⚰️ 34 jaar

Pieter was sinds zijn dertiende zwaar coke verslaafd en is tijdens zijn laatste aankoop aangereden door een zestienjarige dealer op een scooter en is ter plekke gestorven. Daarom hebben zijn vrienden besloten om ter nagedachtenis aan hun Pietertje een groots snuiffestijn te organiseren. Om stipt 4 uur 's nachts besloot de beste vriend van Pieter zijn as in de woonkamer tussen de snuivende menigte uit te strooien. Veel vrienden van Pieter hebben die avond in plaats van de coke die netjes in mooie lijntjes waren neergelegd, de as van Pieter door hun neus gejast. Een aantal van hen kampt op dit moment met een posttraumatische-stressstoornis: "Ik heb niet meer kunnen slapen sinds ik weet dat ik misschien wel stukken van Pieter zijn knie in mijn neus heb zitten", aldus Harm, een goede vriend van Pieter.

3) Sanne - ⚰️ 28 jaar

Sanne was een razend enthousiaste barista gespecialiseerd in het maken van laurierbladeren in koffieschuim. De hoeveelheid koffie die ze per dag nuttigde bleek echter niet zo gezond. Sanne had op het einde een hartslag van 300 slagen per minuut en dit werd haar helaas fataal. De collega's van Sanne besloten haar as uit te strooien bij haar favoriete koffiebranderij: 't Hyperactiefje. Toen de meiden gezellig aan het koffieleuten waren zag een medewerker van de koffiebranderij de as van Sanne helaas aan voor de peperdure Zimbabwese koffie die gemaakt wordt van de uitwerpselen van een heilige kraanvogel. De koppen koffie die de vriendengroep van Sanne later nuttigde, smaakten een beetje naar dode huidcellen en verbrand lichaamshaar. Toen ze erachter kwamen dat ze van de as van hun beste vriendin aan het sippen waren zijn er een aantal onwel afgevoerd naar het ziekenhuis.

4) Gerard - ⚰️ 41 jaar

Gerard's grootste hobby was het berijden van de langste, engste en grootste achtbanen van Europa. In zijn laatste rit in The Black Killing Anaconda in Moviepark Moldova is hij met zijn tengere lijf uit de beugels geglipt. Zijn nabestaanden maakten een laatste rit in deze achtbaan, om het leven van Gerard te vieren. Zij namen plaats in de voorste twee karretjes en hebben op de helft van de rit de deksel van de urn gehaald waarna de as door de heftige G-krachten in alle onverwachte lichaamsgaten van de mensen achter hen terecht is gekomen.