Wow! Dit arme dorp zamelt geld in omdat het zo slecht gaat met Nederland

Toen de inwoners van het afgelegen Nieuw-Guineaanse dorp Kotomi van een verdwaalde backpacker hoorden dat het tegenwoordig echt heel erg slecht gaat met Nederland, was de ontsteltenis groot. Het hele dorp is meteen in actie gekomen toen ze hoorden dat alle ouderen in Nederland verplicht in hun eigen stront moeten liggen en dat iedere Nederlander z'n voedsel én baan verplicht aan Syrische vluchtelingen af moet staan wanneer daarom gevraagd wordt door de corrupte regering.

De Papoea's hebben, lief als ze zijn, voedselinzamelingsacties gehouden, zijn rond gegaan met een donatiebus en organiseerden een sponsorloop waarvan de opbrengsten allemaal naar Nederland zijn gegaan. We spraken een paar van de weldoeners, die zelf geen stromend water hebben.

Rangsey (48)

"Het gaat helemaal niet goed in Nederland! Wij hoorden dat de mensen in Nederland gewoonweg geen geld hebben voor voedsel omdat al hun banen voortdurend worden afgepakt door slinkse buitenlanders. Iedereen loopt daar bij iets dat 'de voedselbank' heet, daar krijgen ze dan één keer per week een gratis voedselpakketje en daar moeten ze het maar mee doen. Belachelijk toch? Door dat soort verschrikkelijke verhalen prijs ik me gelukkig dat ik m'n gezin elke dag een halve kom rijst en een glas rivierwater voor kan zetten."

Jiut (18):

"Ik hou m'n hart vast. Ik hoorde dat heel veel mensen in Nederland schulden hebben omdat ze niet rondkomen van hun uitkering. Dat is toch van de zotte?! Ik moet er niet aan denken dat ik m'n Ziggo-rekening niet kan betalen en daardoor een maand geen televisie kan kijken alleen maar omdat de regering te gierig is. Nou scheelt het dat we in dit deel van Nieuw-Guinea geen televisies of überhaupt stroom hebben, maar je probeert je toch in die mensen te verplaatsen hè? Daarom vind ik het heel mooi dat alle inwoners van Kotomi hun spaargeld hebben gedoneerd om de slachtoffers in Nederland toch te steunen. Hopelijk kan iedereen z'n Ziggo Horizon Alles-in-1 pakket zo toch nog betalen. Dit wens je niemand toe."

Samnang (88):

"Ik begrijp dat het in Nederland verplicht is om je ouders in een vervallen verpleeghuis te stoppen zodra ze 50 jaar of ouder zijn. Je mag ze van de regering niet zelf in huis nemen om voor ze te zorgen! En blijkbaar zijn toiletten, billendoekjes en incontinentieluiers verboden in deze verpleeghuizen en liggen die oudjes de hele dag in hun eigen stront op bed. Dat klinkt echt verschrikkelijk en ik kan me gewoon niet voorstellen wat ik zou doen als ik op die manier afscheid zou moeten nemen van mijn moeder. Dit soort dingen zetten je wel aan het denken. Ik ben zo blij dat ze gewoon bij mij en mijn gezin in onze kleine, rieten hut woont en dat ik haar al meer dan 40 jaar verzorg. Ze is nu 102 en ik hoop dat ze nog een tijdje meegaat."

Borongir (61):

"Veel ouders in Nederland hebben het afgelopen jaar de iPads van hun peuters op Marktplaats moeten zetten omdat de Nederlandse regering bestaat uit zakkenvullers en graaiers. Geen enkel kind zou natuurlijk zonder iPad moeten leven! Als het kon, kregen ze de mijne. Maar omdat wij zelf geen iPads hebben hier, heb ik maar een bal gemaakt van een stuk zwerfhout en wat modder, ik hoop dat de kids in Nederland er mee willen spelen."