Appelhof is een legendarische camping en iedereen zou er ontmaagd moeten worden

Beeld: Hanna Whittle

Talloze hoopjes 16-jarig testosteron namen iedere zomer de veerboot naar het Blanes van de TV-TAS: Terschelling. Waar in de winter dementerende ouderen op tandems het eiland bezetten, was het in de zomermaanden eigendom van tiener-Nederland dat zich niet in Renesse een coma in tankte. En ze zaten allemaal op één camping, die het vluchtelingenkamp in Calais laat lijken op een luxe Landal-familieaccommodatie. We hebben het over Appelhof, 's lands meest legendarische tentenkamp waar alle limieten van een kinderlichaam op de proef werden gesteld.

Omdat jongeren onder de 18 sinds 2014 niet meer mogen drinken en nu tripjes naar Sunnybufeira de Mar prima te betalen zijn met kleedgeld, raakt de fameuze status van Appelhof steeds meer in verval. En dat is gewoon jammer, want de enige echte dronken kampeerervaring voor kinderen, die hoort thuis in Nederland.

Denk je, heh wat gebeurde er allemaal op die sektarische camping op de Wadden? Hier is een sexy opfrisbeurt.

Je bouwde reusachtige oorlogsforten van kratten Oettinger

Hét iconische Appelhof-beeld is natuurlijk dat van de opgestapelde bierkratten voor een turquoise legertent. Vaak staan er zo'n dertig jongens met rood-ontbloot bovenlijf voor te poseren terwijl ze lauw bier over elkaar heen gooien en klassikaal iets bulderen in de trant van 'BROEK UIT! OP JE TIETEN! BROEK UIT OP JE FERME TIETEN!' De meiden, die net iets meer op de achtergrond staan in hotpants en kanten bh-tje, gooien vol overgave hun blik Malibu Cola de lucht in alsof het de vlam van het Vrijheidsbeeld is. Ook is er op de voorgrond altijd wel één jongen in een winkelwagen wiens pupillen wegdraaien door een overdosis Pisang Ambon. Overigens houdt hij met de ene hand het plaatsnaambord van zijn dorp vast, Rucphen, en zit hij met de andere in het broekje van z'n campingvriendin. Deze situatie vind je daar letterlijk op elke hoek van de camping, dat is toch waanzinnig?

Je kwam de ultiem gore camping in een week tijd niet af

Bij aankomst op Appelhof krijg je een kek campingbandje. Hoewel menig kampbezoeker die nog twee jaar omhoudt als statussymbool, was 'ie eigenlijk niet nodig. Niemand gaat namelijk van het terrein. Zelfs niet naar het strand! Je zit de hele dag op een uitklapstoel naar een Hardcore Holland playlist te luisteren. In een week tijd ga je alleen een keer naar de plaatselijke Jumbo om alcohol en kilo's barbecuevlees te halen. Want dat is wat je eet. In de ochtend een speklap op de barbecue is eerder regel dan uitzondering. In de namiddag drie speklappen op de barbecue die al vijf dagen in de zon liggen te verpieteren, dat is helemaal normaal. En in de avond, als er geen ongeopend pak speklappen te vinden is, raap je gewoon wat verzuurde kots onder je stretcher vandaan, klei je er een schijf van, en gooi je 'm op de barbecue. Het leven lacht je toe!

Er waren maar twee soorten vriendengroepen toegestaan

Op een of andere manier is Appelhof geen melting pot van de samenleving. Los van het feit dat iedereen spierwit is, laat je daar al snel in een traditioneel genderhoekje drukken. Op de camping gedraagt iedere jongen zich als een gefrustreerde voetballer uit een Overijssels vriendenteam. De groep bestaat uit een schreeuwerige collectie testosteronbonken waarvan er minstens drie Danny heten en een dieet volgen van frikandelbroodjes zonder ook maar 1 gram aan te komen. Je maakt vooral opmerkingen over (te vroeg) klaarkomen en je main business is gore spatels en sauzen op je vrienden gooien en dingen leksteken. Als meid ben je per definitie een Brabantse met lang, stijl haar, net zoals al je vriendinnen. Jij bent dat haar de hele dag door aan het borstelen en stijlen. Je vriendinnen doen dat ook. Jullie doen het ook bij elkaar. In de avond neem je een slok sex on the beach, hoop je dat iemand je komt ontmaagden in de struiken en zorg je ervoor dat je haar bijtijds weer gestijld wordt. Iedereen weet waar 'ie aan toe is, love it!

Na één Petrikov werd het gegarandeerd pompen! (op een natte stretcher)

Want daar is Terschelling voor. Niemand onder de 40 gaat naar Terschelling om een strandwandeling te maken, een huifkartocht te maken of 'iets over de geschiedenis van het eiland te leren'. Men komt daar om straalbezopen te neuken, bij voorkeur voor de eerste keer. En als je het moet hebben van high class clubs als The Big Apple en Bardancing Braskoer, waar levende legende Fouradi nog wel eens 'Schat wat is je ping' dabt, zit je goed. Zet één stap in de club, kijk iemand aan voor een seconde of twee en je weet zeker dat het klabatsen wordt in base camp. Bij voorkeur met iemand uit een andere provincie die je nooit meer hoeft te zien en alleen voor de vorm op Hyves toevoegt. Wordt het goede seks? Waarschijnlijk niet, en waarschijnlijk lig je onder een doek en tussen twee luchtbedden te humpen terwijl je vrienden gaan kingsen in de ochtend. Maar het is wel fucking fantastisch en leerzaam!

Appelhof is gewoon een absurd leuke try-out voor het leven, dus praat ff wat wijsheid in op je neefjes van 15 voor ze een ticket Malloretta boeken. Laat ze bijvoorbeeld eens deze totaal idiote sfeerimpressie zien die Camping Appelhof zélf op hun site heeft gezet: