Waarom kijken iPhone-bezitters toch zo neer op mensen met een Android?

Remco (21) werd sinds hij twee jaar geleden een nieuw abonnement afsloot en daar een gratis Samsung Galaxy S6 bij kreeg, door zijn omgeving geterroriseerd. Familie en vrienden waren elke dag weer ongelofelijk teleurgesteld in de student, die altijd zei 'niet echt om telefoons te geven'. We spraken Remco over zijn benarde situatie.

Lelijke foto's
"Het begon op een verjaardag van een vriend. We waren allemaal gekke groepsfoto's aan het maken en iemand riep 'stuur ze ff door in de groepschat!' Meteen na het versturen riep een vriendin vol walging: 'gatverdamme van wie zijn die lelijke wazige foto's?! Ik lijk wel ziek?!' Ik was me van niks bewust. Tot een andere vriend, die af en toe wel eens wat voor Tweakers.net schrijft, riep: 'DIT ZIJN FOTO'S GEMAAKT DOOR EEN ANDROID! IEMAND HIER HEEFT EEN ANDROID!' Ik wist dat ik iets verkeerd had gedaan. Ik voelde me voor het eerst onveilig in een vertrouwde omgeving."

Medelijden
"Sindsdien werd het me duidelijk dat mijnn vrienden niet alleen op mijn slechte smaak in hardware neerkeken, maar ook veel medelijden met me hadden. Onze vriendschap veranderde enorm na mijn outing op het feestje. Tijdens etentjes waarbij de rekening werd gesplit hoefde ik nooit mee te betalen. Ook aan groepscadeaus mocht ik gratis meedoen. Vorig jaar ben ik zelfs met 14 vrienden naar Burning Man geweest -echt een onvergetelijke ervaring trouwens, ik raad het iedereen aan- zonder dat het me iets heeft gekost! En elke keer dat ik mijn portemonnee of internetbankieren-app erbij probeer te pakken kijken ze me aan met een gepijnigde blik. Eerst in m'n ogen, dan naar de degelijke doch betrouwbare Samsung die ik in m'n handen heb. Eén keer zei m'n goede vriendin Sanne zelfs zachtjes terwijl ze haar hand op mijn wang liet rusten: 'Nee, nee. Hou dat geld maar. Spaar jij maar voor iets dat je echt nodig hebt'. Pas toen ik later weer thuis was en een pushbericht van nu.nl ontving, besefte ik dat ze het over de nieuwe iPhone 6 had die eerder die dag was uitgekomen."

Intuïtief besturingssysteem
"Mijn omgeving sprak me steeds vaker aan op het besturingsysteem van mijn smartphone. Ik vervreemde van iedereen. Ook mijn ouders. 'Ik snap niet hoe je het nog doet', zei mijn bloedeigen moeder zelfs tegen me nadat ze haar Lenovo tablet had vervangen door een iPad. Aan haar trillende bovenlip kon ik zien dat ze elk moment in huilen kon uitbarsten. 'Apple-producten zijn gewoon eenvoudig, intuïtief en enorm gebruiksvriendelijk', zei ze zacht. Ze stopte haar nieuwe iPad in m'n handen en vroeg me om het eens te proberen. Toen ze zag dat ik wat onwennig op het ding aan het swipen was, griste ze teleurgesteld de tablet weer uit m'n handen. 'Waarom stribbel je toch zo tegen, Remco?' vroeg mijn moeder vermoeid. Ik vertelde haar dat ik gewoon wel tevreden met m'n Acer laptop was, die deed het tenslotte nog prima. Mijn vader kwam toen net de kamer binnenlopen in een hoge jeans, zwarte coltrui, met een rond montuurtje op terwijl hij zijn futuristisch uitziende draadloze oordopjes langzaam uit z'n oren wrikte.'Eruit', siste hij, duidelijk aangedaan."

Een paar dagen na het afnemen van dit interview kreeg Remco een fatale hersenbloeding toen iemand hem de voordelen van iCloud probeerde uit te leggen. Uit respect voor zijn nabestaanden is het exacte type Android-toestel gefingeerd.

VIND JE OOK LEUK:
Waarom zijn Nederlanders in godsnaam zó herkenbaar op een camping?