Deze gierige Hollanders zaniken zelfs over hun goedkope aankopen op AliExpress

Beeld: Hanna Whittle

Nederlanders zijn waarschijnlijk het krenterigste volk dat ooit bestaan heeft. Al helemaal als het gaat om plastic producten met een waarde van min tien cent. De volgende Dagoberts kochten wat van dat plastic spul op AliExpress. Dat deze producten gemaakt worden door tere Chinese kinderhandjes die voor minder dan een halve cent per uur werken schijt deze Nederlanders niks, zij willen goddomme waar voor hun zuurverdiende knaken.

1) Teun (37) staat perplex na het ontvangen van de Ultimate Winter Snowboots (€2,48) die niet warm genoeg waren.

"Ik verdien mijn geld met de grootschalige inkoop van AliExpress' Ultimate Winter Snowboots die ik verpats voor 130 euro de laars. Ik kreeg laatst een paar teruggestuurd van een ontevreden klant. Heb ze toen meteen naar AliExpress teruggestuurd met de klacht 'niet warm genoeg'. Heb geen geld teruggekregen doordat ik die rotschoenen drie jaar geleden gekocht zou hebben. Dat is pertinent onwaar. ON-WAAR. Sta echt perplex van de achterlijke manier waarop AliExpress trouwe kopers als rottig vuil behandelt."

2) Freek (55) ontving een kromme spijker en doet nu aangifte van discriminatie en racisme.

"Ik ben een egte klusser en werk hard voor me cente. Koop mijn gereetschaps altijd op AE. Vaak goeie ervaringen mee gehad maar hadt laats doosje spijkers gekocht waarvan er 1 krom was.... Onacceptabel!!!1 Heb rest van de spijkerts gebruikt om luux eikehoute Wilders-altaar van te bauwen. Heb de kromme spijker teruggestuurt en kreeg een nieuw bakje spijkers opgestuurd..., ik vroeg die luie pingpings en wangwangs om geld terug. Voel me niet serieus genomen als trouwe klant van AE. Weet trouwens ook zeker dat ze alleen kromme spijkers naar blanken sturen omdat ze nog pissig zijn over onze slavenarij dus heb aangifte gedaan van discrementatie en rassencisme!! Kga Ali helemaal de pleuris in beuke met een topadvocaat die ik ga betale van de schadevergoeding die ze me gaan geven!1!!"

3) Marja (67) kocht PartyLatex Jumpsuit in maatje S (€0,35) en was dik ontevreden.

"Heb laatst een latex jumpsuit bij AliExpress gekocht en toen ik hem binnen kreeg bleek ik hem niet eens over mijn kuit heen te krijgen. Ik heb altijd maatje small, maar ze passen blijkbaar hun maten aan op van die Tibetaanse monniken die hun leven lang vasten in hun armoedige hutje in de Himalaya's. Kreeg de 34 cent (1 cent servicekosten!) pas een dag later op mijn rekening teruggestort, snap niet waar ze dit soort mensonterende manieren vandaan halen? Ik eis gerechtigheid en heb AVROTROS Radar ingeschakeld om AliExpress volledig het faillissement in te rammen."

4) Hanneke (52) kreeg kapotte boemerang (€1) en kan geen Engels.

"Ik had laatst een boemerang gekocht op aliexpert maar toen ik hem gooide kwam hij niet meer terug. Heb die boemertang nooit meer teruggezien. Ook mijn dementerende bulldog Carla kon hem niet vinden. Ik heb meteen gemaild naar Aldi Expres maar er werd geantwoord in het Engels en ik kan helemaal geen Engels. Die euro kan ik vast en zeker op m'n buik schrijven. Als ik de Al die Espresso's een cijfer zou moeten geven zou dat een 1.5 of 1.7 zijn."

5) Hansie (67) kocht elektronische sigaret (€2,15) en kreeg spontaan longkanker.

"Ik rook al meer als 50 jaar een pakkie sware van Nelle per dag en had laatste tijd last van de longetjes. Veel slijm enso. Heb toen een elektronische sigaret gekocht op Ali (omdat ik op de Facebook had gelezen dat die gesond sijn voor de longe en se hebben allemaal fan die lekkere smaakies). Had hem één dag gebruikt en kreeg toen diagnose longkanker in het siekenhuis. Deze elektronische sigaret van Ali heeft mij longkanker gegeven. Daar ben ik natuurlijk helemaal niet blij mee. Waarom altijd ik weer?"