Wat als AirBnB-advertenties nou eens bloedeerlijk zouden zijn?

Beeld: Hanna Whittle

Er staat zoveel bullshit in Airbnb-advertenties. Als je op zoek gaat naar een luxe Temptation Island-villa om deze zomer al kotsend en snuivend in door te brengen met al je vrienden bijvoorbeeld. Waarschijnlijk kom je er pas op Ibiza achter dat het zwembad een gapend gat in de grond is en dat je uitzicht hebt op het enige industrieterrein van dit idyllische hippie-eiland.

We worden gevoed door leugens over moderne, lichte appartementen aan Thaise kustlijnen en ruimtelijke studio's in hartje wereldstad voor spotprijsjes. Maar ook in onze hoofdstad Amsterdam worden elke dag weer duizenden toeristen keihard voorgelogen door Airbnb-advertenties. Advertenties waarin vriendelijk wordt verzwegen dat je LUXURIOUS CITY APARTMENT officieel op de stadsgrens met Badhoevedorp ligt, naast een woonwagenkamp.

Maar wat nou als elke Airbnb-advertentie bloedeerlijk moest zijn?

1) Dan zouden verhuurders nooit meer hoeven te liegen over de hoeveelheid huidschilfers en bedwantsen in hun Kwantum-matras.

2) En wat een opluchting moet het zijn om gewoon duidelijk te weten op welk industrieterrein je moet zijn voor die lichte, ruimtelijke pièd-a-terre met moderne voorzieningen als 'stromend water'?

3) Je weet voortaan gewoon precies waar je aan toe bent, als gast.

4) Eerlijkheid ligt aan de basis van een goede relatie tussen huurder en verhuurder. Dus geen gekke leugens meer over de putlucht die in je huis hangt.

5) En lijken de kamers op alle foto's wel héél erg smetteloos? Zet er dan een leuke disclaimer bij!

6) Op deze manier worden ook recensies eindelijk echt waardevol!

Fijne reis!