Wat als agressieve voetbalouders even fanatiek zouden zijn op het speelplein?

Het is een competitieve wereld, dus ouders zien hun kinderen graag winnen. Stel dat dit niet alleen bij 's lands voetbal- en hockeyvelden zou gebeuren, maar ook bij het speelplein? Kijk maar eens mee.

Touwtjespringen

Natasha en Laila draaien het touw rustig rond, terwijl de andere kinderen in de rij staan om erin te springen. Een voor een gaan ze af, totdat Bianca, die op atletiek zit, aan de beurt komt. Ze is heel goed, en gaat maar niet af. Dan begint vanachter het schoolhek de moeder van Natasha te schreeuwen. "Natas! Sneller draaien Natas! Pak die trut!" Naast die moeder staat Bianca's vader, die schuimbekkend tegen zijn dochter roept: "Volhouden Bianc, denk aan je ademhaling!" Natasha begint als een bezetene het touw rond te draaien totdat Bianca struikelt en door het touw onderuit wordt gezwiept. Ze landt op haar hoofd en verbrijzelt haar oogkas. Bloedend wordt ze afgevoerd. Wie goed luistert hoort haar vader mompelen: "Dit is precies waarom ik van je moeder ben gescheiden. Geen doorzettingsvermogen. Geen ruggengraat."

Verstoppertje

Pepijn heeft net tot tien geteld en wil beginnen met zoeken, als er een luide, nijdige sisfluister uit de bosjes komt. "Pep! PEP!" Pepijn loert de bosjes in. Daar zit, op de hurken, zijn stiefvader Dennis. Die wijst naar boven, waar kleine Sanne trillend over een tak hangt. "Gezien!" schreeuwt Pepijn en hij rent naar de buut. Sanne klimt uit de boom en werpt een beteuterde blik op Dennis. "Wat kijk je nou, kutwijf," zegt Dennis, een 40-jarige ICT'er in de zorg, terwijl hij langzaam achteruit in de bosjes verdwijnt.

Tikkertje

"Tikkie!" zegt Daan terwijl hij Kevins schouder aanraakt. “Nu ben jij!” Kevin holt vervolgens achter Daan aan, om hem terug te tikken. Vanaf de rand van het schoolplein schreeuwt Kevins vader om een time-out. "Hier komme!" Kevin loopt naar zijn vader, die hem een baksteen aanreikt. "Tik hem met deze steen. Dan zal hij je zeker niet meer terugtikken. Net achter de oren mikken, hier," zegt de vader, terwijl hij zijn wijsvinger op het achterhoofd van Kevin legt ter illustratie. "Daar zit de zwakste plek."

Meisjes plagen kusjes vragen

"Annie heeft gekke sproet-jusss, Annie heeft gekke sproet-jusss," scandeert Jordy naar Annie. Hij krijgt al weken een warm gevoel van haar. Laatst had hij ook een gekke droom waar ze in voorkwam. "Meisjes plagen kusjes vragen!" roept iemand naar Jordy. Annie bloost, maar loopt dan naar Jordy toe en fluistert: "Ik vind jou lief!" De moeder van Annie heeft het echter gezien en trekt Annie ruw aan haar schouder weg. "Hoe vaak mo'k nou nog zeggen dat je niet met die buitenlanders flikflooit! En als je je echt niet kan inhouden, dan ga je maar naar Levi. Zijn ouders zijn tenminste rijk."

Annemaria Koekoek

Milan staat met zijn rug tegen de muur van de school. Grijnzend kijkt hij naar de vijf kinderen die als zoutpilaren tegenover hem staan. "Ik ga me omdraaien!" zegt Milan. De vijf kinderen tegenover hem kunnen net hun lach inhouden. Dan draait Milan zich snel om. De andere kinderen sprinten naar voren, richting Milan. Een van hen hinkt echter en blijft wat achter, maar dan komt er van de zijkant van het speelplein een man aangesprint die het kind oppakt en mee naar voren sleurt. "Jij gaat dit winnen, Sebastiaan," zegt de man die het hinkende kind meetrekt. Milan schreeuwt: "Annemaria Koekoek!" en draait zich om. De andere kinderen verstenen, maar Sebastiaan en zijn vader kunnen niet meteen stoppen. "Oooohhh, jij bewoog!" zegt Milan en hij wijst naar de vader en zoon. De vader laat zijn kind vallen en loopt dreigend op Milan af. "Wat zag je?" vraagt de man aan het kind. "Sebas, Sebas bewoog," zegt Milan opgewonden. "O ja, knul?" zegt de man. "Moet je luisteren: Annemaria..." Hij heft zijn vuist en haalt uit: "Koek," hij raakt het kind op het linkeroog, "Koek" en stompt hem op het rechteroog. "Nu piep je wel anders."