Wat als Afrikanen net zo bekrompen naar ons zouden kijken als wij naar hen?

De manier waarop we praten over Afrika en het beeld dat we hebben van het continent, zit vol met pijnlijke vooroordelen en clichés. Dat zie je maar al te goed als Nederlanders er op vakantie gaan en al die clichés afvinken.

Wat zou er gebeuren als mensen uit Afrika net zo bekrompen naar ons zouden kijken als wij naar hen?

1) Dan zouden ze hier op bezoek komen en meteen verliefd worden op al die schattige dankbare, blanke kindjes! En er wordt natuurlijk een selfie gemaakt voor het thuisfront!

2) En datzelfde thuisfront wordt natuurlijk goed op de hoogte gehouden van alle wilde avonturen die ze hier beleven.

3) Ze rijden in gigantische, luxe Jeeps door kansloze sloppenwijken als Overvecht en Geuzenveld om te kijken hoe de locals nou echt leven om vervolgens diezelfde nacht in het luxe resort Paleis op de Dam te logeren.

4) Ze zijn natuurlijk zo verschrikkelijk onder de indruk van onze exotische cultuur en ons gevoel voor stijl dat ze naar huis gaan in een Hollandse outfit en die vervolgens weigeren ooit nog uit te doen!

5) Ze discussiëren met elkaar over onze maatschappelijke problemen.

6) Als ze door ons land reizen maken ze verbaasd foto's als ze de voor hun bekende ketens McDonald's en Starbucks tegenkomen. Om dit vervolgens op hun social media te plaatsen.

7) Als de mensen thuis ze vragen waar ze nou eigenlijk precies zijn geweest, zeggen ze 'Europa' omdat ze geen idee hebben dat Europa geen land is en Nederland wel. Een beetje zoals wij naar Afrika kijken dus...