Wie zijn toch die aandachtshoeren (m/v) die altijd stoer doen naast de dj?

Beeld: Hanna Whittle

Waarom zou je jezelf begeven in een plakkerige zaal met biervlekken als je je ook de backstage in kan werken? Dit zijn de types die als supergod over je heen kijken vanuit de plek waar de dj wat plaatjes staat te draaien:

1) De 'goeie' vriend van de dj

Deze persoon doet alsof hij super goede vrienden is met de dj en doet niks anders dan zijn stoere attitude showen, de koelkast in de backstage leegdrinken en coke snuiven die niet van hem is. Hij staat voornamelijk met een biertje in zijn hand naast de dj het publiek in te staren alsof hij een herder is, die op zijn kudde schapen neerkijkt. Hij zal geen stap in het publiek zetten en waagt het niet ook maar één arm in de lucht te gooien. Ook zet hij een goedkope koptelefoon op en draait hij aan wat willekeurige knopjes op kanalen die niet eens aanstaan, zo lijkt het net alsof hij ook een bekende dj is!

2) De dj-snol (main ho)

Deze meid is ieder weekend onder een andere draaitafel te vinden. Vaak zuigt ze hem zijn gehele set af voor een backstage bandje en een gratis blikje wodka Red Bull. Het gaat haar niet om het bandje hoor, ze heeft gewoon écht een zwak voor electro-muzikanten!

3) De groupie (stagiair ho)

Dit is het jonge -nog relatief onbekende- blonde meidje dat zich na verloop van tijd zal gaan evolueren tot 'main ho', mits ze haar werk incognito genoeg blijft doen. Zij heeft immers nog een naam op te bouwen! Tot die tijd zal ze zich sporadisch in de booth bevinden en in tegenstelling tot de main ho, maar af en toe een klein pikje weten te bemachtigen. Hierna maakt ze snel nog even een Snapchat waar vooral de rug van de dj op te zien is. Haar vrienden zullen zó jaloers zijn!

4) De oude klasgenoot van de kinderoppas van een vage kennis van de dj

Dit kan een oude buurjongen zijn van een organisator van een hiphop feestje in de Jimmy dat al 7 jaar failliet is, maar dit kan ook die idioot zijn die zich via een kuil onder een hek stiekem de backstage in heeft gewurmd. Niemand weet wie hij is en hij wordt daarom óm de vijf minuten van het podium weggejaagd omdat hij geen bandje heeft en continu aan het zwaaien is naar zijn vrienden Robin en Koen die wél gewoon in het publiek staan. Ook blijft hij urenlang zeiken of de dj vergane glorie-track I Gotta Feeling voor hem kan draaien.

5) De licht- of geluidstechnicus

Deze jongen vindt dat hij dezelfde hoeveelheid aandacht verdient als de dj. Zonder licht en geluid kan het hele feest immers niet doorgaan! Hij strompelt iedere vijf minuten op en neer vóór de booth om te doen alsof hij daar een belangrijke tulp-kabel aan het vervangen is. Hij steekt om de zoveel tijd een duim op naar het publiek om te laten weten dat hij iets gefixt heeft. In werkelijkheid pakt hij gewoon dat ene beetje shine waar hij zo naar hunkert.

6) De promoter

Deze persoon doet promo van 27 verschillende technofeestjes en wordt in de ogen van organisators gezien als het loonslaafje van de rangorde. Omdat hij al een half jaar lang iedere avond posters verspreidt, en al zijn socials spamt met promo's voor het feest, heeft ook hij toegang tot de dj-booth. De tweeënhalve minuut dat hij even niet bezig is met het vol spammen van z'n Insta- en Snapchatstory, probeert hij een gesprek aan te knopen met de dj in de hoop dat meiden uit het publiek hem dat zien doen. Daarna loopt hij weer de zaal in en hoopt 'ie dat alle aanwezige kutjes als een magneet tegen hem aan klappen, puur en alleen omdat hij een minuutje onverstaanbaar met een dj heeft geluld.