Wat is De Gladiool? Wat een rotvraag!

Wat is De Gladiool? Wat een rotvraag!

De Gladiool is een online tijdschrift dat op satirische wijze zowel bloedserieuze als enorm oppervlakkige zaken aan de kaak stelt. We geven onze onverbloemde mening over trends, gedrag, maatschappelijke issues, eigenlijk alles wat de gemoederen in de moderne samenleving bezighoudt. Als je nu denkt, 'wow, wat zijn jullie opeens sjiek aan het praten, jongens?' dan kan het zijn dat je helemaal niet op deze pagina thuishoort en weer ff verder moet gaan met onze lache artikeltjes lezen. Onderstaande tekst is namelijk vooral interessant voor partijen die met ons samen willen werken en geen idee hebben wat wij nou in godsnaam aan het doen zijn.

Wij hebben De Gladiool in 2015 opgezet om verschillende taboes bespreekbaar te maken, nieuwe inzichten de wereld in te gooien en af en toe een tegengeluid te laten horen waar mensen door moeten knorlachen. Dat is namelijk het allerbelangrijkste voor ons: dat lezers gewoon lekker kunnen lachen om De Gladiool terwijl ze er per ongeluk ook nog eens wat van opsteken. Wij hebben altijd sterk het idee gehad dat dit specifieke platform nog ontbrak in de toenmalige brei van online platforms, dus hoppa: De Gladiool werd geboren.

Door zowel zware als lichte onderwerpen op een humoristische manier aan te pakken, spreken we een grote groep jonge mensen aan. Iedere maand vullen wij de kapotte telefoonschermen van zeker 500.000 unieke, jonge bezoekers. Die allemaal knap en slim zijn trouwens, daar kunnen wij verder ook niks aan doen. Niet normaal toch?

De thema's die we aansnijden zijn enorm uiteenlopend, dankzij onze diverse redactie. Dit kunnen thema's zijn als lelijke modetrends, de brutale dingen waar jij je aan ergert bij je vrienden en bepaald gedrag op sociale media, maar ook sociale tumoren als racisme, seksisme en homofobie passeren de revue. Dit zijn misschien geen onderwerpen die dagelijks op elke willekeurige nieuwssite langskomen, maar wel het soort onderwerpen waarin vrijwel elke moeilijk te bereiken millennial in geïnteresseerd is, zo blijkt tenminste uit de positieve reacties die we krijgen. (Het is echt moeilijk voor ons zelfbewuste millennials om het woord 'millennial' te gebruiken, trouwens, dus de voorgaande zin kostte ons veel energie!)

Kizz ­čĹä

Adverteren

Ben jij een leuk bedrijf, ben jij het eigenlijk wel eens met wat we hiervoor allemaal gezegd hebben en ben jij geïnteresseerd in een samenwerking? Dan kun je ons een leuk mailtje sturen op redactie@degladiool.nl

Overig contact
Ook hiervoor zijn we te bereiken op redactie@degladiool.nl:

  • Als je je mening wilt geven
  • Als je tips & idee├źn hebt
  • Als je zin hebt om gratis schoenen, parfum of snacks naar ons te sturen
  • Als je een sexy stage zoekt.

Disclaimer
Alle modellen op De Gladiool zijn trouwens stockmodellen. Dit moeten we officieel zeggen, omdat de modellen soms bij ons komen klagen dat ze er slecht van afkomen en dat we hun hoofd niet mogen gebruiken. Terwijl we betalen voor het gebruik van de foto's!? Moeilijk man zo'n startup.

Fijn dat je dit allemaal hebt willen lezen, of ben je gewoon overal langsgescrolld? Lui!!! Anyway hier is het colofon:

Hoofdredacteur

Carmen Felix

Adjunct-hoofdredacteur

Ruben Wissing

Beeldredacteur

Hanna Whittle

Redactie

Marten Mantel

Tofik Dibi

Luca Dijkstra

Marjolein Heemskerk

Daniel Beltman

Janneke de Bekker

Nathan Stuger

Uitgever

Pool Worldwide